dezinekcija studentskih domova

Dezinsekcija đačkih i studentskih domova

Dezinsekcija đačkih i studentskih domova

Kada pomislimo na đačke i studentske domove, tada imamo sliku mnogo mladih ljudi kojima su potrebni adekvatni uslovi za život i učenje. Ne bi trebalo posebno naglašavati da higijena mora da bude podignuta na maksimum svuda gde borave deca, pa je tako slučaj i sa domovima u kojima oni žive dok uče i studiraju.

Postoji niz razloga zbog kojih uopšte dolazi do pojave insekata u nekom prostoru, ali su to najčešće loše navike da se ostavlja hrana tamo gde ne treba, ili bube same nanjuše da u kuhinjama ima dosta šećera, brašna i drugih namirnica koje su njima privlačne, pa žele da nastane taj objekat.

Kada kažemo bube, pod tim mislimo na mrave, bubašvabe, bubaruse, stenice… Verovatno ste mnogo puta čuli da su neko dete u domu izujedale stenice. O čemu se zapravo radi? Stenica se zove još i krevetska stenica, a naziv je dobila po tome što se zavuče u dušek i posteljinu, i ostaje mirna tokom čitavog dana. Tek kada uveče dete legne u krevet da spava, stenica i dalje ima strpljenja – sačekaće da se plen umiri i da ga uhvati san, tj. da bude nepomičan. Onda kreće u akciju, i napada dete, tako što mu siše krv. Kada se učenik ujutru probudi, na svom telu će primetiti crvene ubode i neće znati od čega je to nastalo. Nisu retki slučajevi da se ovakva deca šalju kod dermatologa, i onda lekar prepisuje razne kreme za to crvenilo kože, a zapravo je problem u nečemu sasvim drugom.

Sigurno vam je muka od raznih preparata koji su puni neprijatnih mirisa, i koji pored toga, imaju veoma štetno dejstvo na čoveka; osim toga, nakon što naprskate te hemikalije, vi morate da napuštate prostor i da jedno vreme ne boravite u njemu, kako bi on ponovo postao bezbedan.

Ovakav problem mi rešavamo uz pomoć proverenih i odobrenih preparata, koji nemaju baš nikakve neprijatne mirise, kao ni otrovne supstance po ljude. Na svoj rad dajemo garanciju.

Takođe, nije lepa slika kada se deca noću probude u đačkom ili studentskom domu, upale svetlo, a svuda unaokolo se rastrče bubašvabe ili bubaruse. To je zaista zastrašujuć prizor, pa nije za očekivati da deca mogu mirno da spavaju i da sutra prate nastavu i da usvajaju gradivo, kao što se od njih očekuje. Stoga bi ovakav problem trebalo saseći u korenu, a jedina sigurna i ispravna metoda je upravo dezinsekcija.

Bube su prenosioci raznih bolesti, tako da se mora misliti na kuhinje koje se nalaze u okviru domova, jer su tamo džakovi razne hrane, a insekti imaju veoma razvijeno čulo mirisa, tako da će nanjušiti i jednu jedinu mrvicu šećera ili hleba. Poenta je da vrlo lako nastanjuju prostor, a da ih je skoro nemoguće iskoreniti ako nema metode dezinsekcije.

Naša preporuka je da se tretman dezinsekcije ponavlja na svakih šest meseci, na primer, i samo na taj način ćete sasvim biti spokojni i bezbedni, jer znate da je sve pod kontrolom i da insekata u vašem đačkom ili studentskom domu nema.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *