Dezinsekcija objekata

Dezinsekcija objekata

Dezinsekcija objekata

Svaki objekat, bez obzira da li je reč o stambenom ili poslovnom, mora da ispunjava higijenske kriterijume. Dezinsekcija je skup mera koje za svoj glavni cilj imaju uništavanje insekata, kao i sprečavanje njihovog ulaska u prostor.

Postoje različiti insekti i svi do jednog su neželjeni gosti u našim prostorima, tako da mere dezinsekcije imaju veliko značenje u smislu higijene. Insekti su u stanju da prenose razne zarazne bolesti, kao i krvne parazitne bolesti.

Dezinsekcija je mera koja za jedan od svojih ciljeva ima sprečavanje štete koja bi nastala ako bi se te zarazne bolesti prenosile. Kod dezinsekcije objekata je veoma važno da se na vreme reaguje. To bi značilo da ako vidite jednu jedinu bubu, mrava, stenicu i sl, trebalo bi momentalno da reagujete. To kažemo iz vrlo jednostavnog razloga – ovi insekti nikada neće otići dalje iz vašeg prostora sami od sebe, jer im je tu svakako fino – imaju toplotu, hranu… Naprotiv, insekti će se samo još više razmnožiti, tako da će stvoriti svoja legla, a onda će biti teže suzbiti ih. Samim tim, vama život i rad u prostoru postaju neprijatni, jer niko ne želi da vidi bube, osim u prirodi.

Zašto se radi dezinsekcija objekta?

Dezinsekcija objekta je veoma važna upravo sa aspekta higijene, i potrebno je da znamo da su preparati koji se koriste 100% bezbedni i sigurni. Nemaju štetna dejstva na ljude i kućne ljubimce. Ipak, kada se dezinsekcija obavlja u objektu kao što je pekara, na primer, tada se pre postupka zaštiti sva hrana i svi proizvodi.

Naše preduzeće poseduje licencu, tj. dozvolu za rad izdatu od strane Ministarstva zdravlja, a kako bismo bili sigurni da ćete biti zadovoljni, nudimo garanciju na pružene usluge u trajanju od pola godine.

Dezinsekcijom se populacije štetnih insekata sasvim uništavaju, i kao što smo već naveli, sprovode se mere koje imaju za cilj da spreče da oni uopšte uđu u određeni objekat – stan, kuću, lokal, poslovni prostor… Isto tako, neophodno je da se zaustavi zadržavanje insekata na površinama, posebno onim koje su predviđene za rad.

Dezinsekciju objekata možete da posmatrate i kao svojevrsnu uštedu i sigurnost, jer zahvaljujući tome ćete mirno poslovati, kada znate da ste zaštićeni od nečeg što može veoma lako da bude izazivač ozbiljnih bolesti. Ukoliko se dezinsekcija obavlja u kući ili stanu, to znači miran san vas i vaše porodice, pošto ste sigurni da nema buba rusa, buba švaba, stenica, mrava i ničeg što bi moglo da vas iznenadi kada noću upalite svetlo ili kada legnete u krevet.

Ukoliko vas poseti inspekcija, u bilo koje doba, mirno možete da posmatrate kako proveravaju svaki ćoškić, jer znate da tamo neće ništa zateći, a sve zbog toga što u dogovoru sa nama, pravovremeno obavljate dezinsekciju objekta, i sprečavate da se uljezi uopšte i pojave, a kamoli da se razmnože.

Samim tim, izbegavate moguće visoke kazne, jer su kriterijumi za higijenu objekata na veoma visokom nivou, dok sa druge strane, sve ovo je važno pre svega vama samima, zbog vaših gostiju, kupaca, klijenata…