dezinsekcija vrtića

Dezinsekcija vrtića

Dezinsekcija vrtića

Zamislite situaciju da se deca u vašem vrtiću bezbrižno igraju na podu, a onda odjednom protrče bubašvabe pored njih. Tada će sasvim sigurno doći do vrištanja, plakanja, straha… – ovako čak reaguju i stariji ljudi kada vide bube, a kamoli deca kojima su one nešto stvarno zastrašujuće.

Postavlja se pitanje, zbog čega uopšte insekti nastanjuju vrtiće i obdaništa u kojima borave deca, tj. šta ih tamo privlači? Pre svega, gde god da se nalazi hrana, tu mogu da se pojave i bube. Svaki mrav ili bubarusa mogu da nanjuše i najmanju mrvicu nekog slatkiša ili hleba, tako da su kuhinje u ovakvim objektima prava mesta za njih.

Kada jednom shvate da se tu nalazi hrana i da je toplo, oni će nastaniti prostor i biće veoma teško da se rešite napasti. Ne bi trebalo posebno naglašavati, jer to svi znamo, da prostor u kome borave najmlađi mora da bude maksimalno čist, da bi higijena trebalo da bude na najvišem nivou, i da tu nigde ne sme da bude mesta za insekte.

Takođe, insekti su opasni jer su prenosioci zaraznih bolesti, a ono što najčšće rade, to je da ujedima izazivaju crvenilo i svrab na koži, što je za mališane jako neprijatno.

Pored navedenog, decu mogu da ujedu insekti poput stršljenova, a najcrnji scenario jeste da se dobije anafilaktički šok ukoliko je dete na taj ujed alergično.

Zbog toga bi o svemu trebalo misliti na vreme i pozvati naše ekipe da odrade svoj posao, tj. da vaš vrtić oslobode od napasti zvanih insekti.

Kako da vaš vrtić očistite od buba zagarantovano?

Vrtić ne bi trebalo da pokušavate da očistite sami, jer ćete uglavnom naići na preparate koji su jeftini i koji ostavljaju neprijatne mirise. Pored toga, nije sigurno ni koliko su bezbedni za ljude i kućne ljubimce. Osim svega što smo naveli, vi biste morali da napuštate objekat na izvesno vreme, dok god ne ispare ti neprijatni mirisi.

U slučaju vrtića, to je skoro nemoguće, jer bi ustanova morala privremeno da prekida rad, što bi stvorilo roditeljima niz problema.

Dakle, nemojte puno razmišljati, već nas pozovite da problem rešimo u njegovom korenu – uništićemo insekte temeljno, tako da neće bukvalno ostati nijedan. Posle šest meseci je poželjno da se postupak ponovi, kako biste bili sigurni da se bube neće pojaviti ako opet osete miris hrane i sl.

Naši preparati su neškodljivi, posedujemo dozvolu i licencu za rad izdatu od strane Ministarstva zdravlja i na svoj rad dajemo garanciju.

Nemojte čekati da insekti zaposednu vaš vrtić i da se desi neka neprijatna situacija sa decom – reagujte pravovremeno, i sprečite da se mališani istraumiraju. Jer, ima li ičeg goreg nego da se deca probude iz sna, da se upali svetlo, a da se svuda okolo razjure velike, crne, ružne bubašvabe?

Mere dezinsekcije su najpouzdanije rešenje da se vrtić zagarantovano zaštiti od insekata i da zaštećen ostane, jer ćemo mere periodično ponavljati, a dodaćemo još jednom da su preparati u potpunosti bezbedni za mališane. Zakažite dolazak naše ekipe u vreme koje vama odgovara i rešićemo vam probleme sa insektima u prostoru gde borave naši najmlađi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *