Zaprašivanje komaraca sa zemlje

Zaprašivanje komaraca sa zemlje

Zaprašivanje komaraca sa zemlje

Verovatno ne postoji ništa toliko dosadno kao što su to komarci. Zamislite da želite da provedete prijatno veče u svom dvorištu, ili u bašti nekog kafića – to sve može da se pretvori u pravu noćnu moru, ako oko vas zuji roj komaraca, željnih da vam popiju krv.

Takođe, moguće da je vaš plan da šetate pored reke, i da to bude romantično veče ili da se opuštate zavaljeni na klupi nekog od beogradskih parkova – i ovo sve može da se izjalovi, jer komarci nemaju mnogo obzira prema vama, oni traže sebi večeru.

Šalu na stranu, borba protiv komaraca jeste borba da se uveče i tokom noći živi normalno. Jer, ako cele noći komarci lete oko vaše glave, vi ćete se sledećeg jutra probuditi izujedani, imaćete plikove po celom telu, crvenilo, sve će vas svrbeti, a ono što je najgore, osećaćete se kao zombi, jer oka niste sklopili, braneći se od dosadnih napasti…

Naravno, postoje uređaji koji štite od komaraca, ali su to sve uglavnom hemijska sredstva, tako da je najbolje da komarci uopšte ni ne uđu u prostor u kome borave ljudi.

Zbog svega toga, potrebno je da se redovno obavlja zaprašivanje komaraca. Mi pružamo tu uslugu, i istu obavljamo maksimalno profesionalno, a to se ogleda u više aspekata.

Prskanje protiv komaraca

Prvi aspekt, koji je ujedno i najvažniji, jeste da koristimo preparate koji su ispitani i odobreni, tako da ne štete ljudima niti kućnim ljubimcima. Ne morate da brinete da će vaše dete dobiti alergiju ili nešto slično ukoliko udahne vazduh koji je pre toga tretiran sredstvom za prskanje komaraca.

Zaprašivanje iz vazduha nije dozvoljeno, već isključivo sa zemlje, i samo na taj način je taj postupak svrsishodan. Postoje mesta koja posebno treba da budu zaprašena i to su područja oko reka, odnosno, naselja i opštine koje se tu nalaze, na primer: Novi Beograd, posebno blokovi, ili Borča, na primer… Ovo su lokacije duž dve reke koje protiču kroz Beograd, a to su Sava i Dunav, tako da posebnu pažnju obraćamo na legla komaraca u tim područjima i nastojimo da sprečimo larve da uopšte postanu odrasle jedinke, jer tada one već mogu da prave probleme ljudima.

Pored reka, omiljena staništa komaraca su velike zelene površine, kojih u gradu ima dosta. To je na primer, Zvezdarska šuma, Košutnjak, Avala, Ada Ciganlija i sllično. Ujedno, ova mesta su i omiljena izletišta Beograđana, tako da je potrebno reagovati na vreme, kako bi se sprečilo da se komarci namnože.

Kako bi usluga i efikasnost bila što veća svoj posao obavljamo profesionalnim topovima, fogerima, i najčešće koristimo top marke IGEBA TF-35.

Za građane je najvažnije da znaju da će moći mirno da provode letnje večeri, da ugodno spavaju, a sve bez bojazni da će dobiti otoke sa svrabom ili još gore, neku zaraznu bolest koju mogu preneti komarci. Isto tako, na nas se možete sasvim osloniti kada je reč o sigurnosti preparata, tako da ne postoje sumnje da li su oni dobri za zdravlje – sve je provereno, testirano i sa dozvolom za upotrebu.

Komarci su zaista prave dosade, i potencijalno opasni, ali možete biti bezbrižni kada znate da smo mi preuzeli kompletnu brigu o njima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *