Dezinsekcija bolnica i domova zdravlja

Dezinsekcija stanova

Bube u stanu? To je nešto što niko od nas ne želi. Ipak, da li ste razmišljali, kako su bube došle baš kod vas i zašto? Pre svega, to zavisi od našeg stila života. Ako smo skloni da ne počistimo podove nakon obedovanja, razne vrste buba će vrlo brzo osetiti mirise hrane i to ih privlači kao magnet.

Ako imamo decu koja vole da jedu u dnevnom boravku, na ugaonoj garnituri, a mi nismo sasvim vredni da to odmah uklonimo, sve što ostane nakon grickanja, postoji realna mogućnost da će bube biti brže od nas i da će osetiti da tu ima šećera, brašna i svega ostalog čime mogu da utole svoju stalnu glad.

Nekada jednostavno može da vas zapanji kada ustanete u sred noći, a bubašvabe su organizovale žurku na sred trpezarije i igraju kolo… Kada upalite svetlo, one će se panično razbežati, a vi ćete biti očajni i nakon tog prizora, sasvim sigurno više nećete moći da zaspite…

Koje sve bube dolaze u naše domove? Najčešći nezvani gosti su mravi. Interesantno je da postoje razne vrste mrava, kao što su crni ili žuti, ali kod svih njih postoji hijerarhija. Njihovo društvo je vrlo uređeno, tako da imaju svoju kraljicu, ili maticu, koja okuplja oko sebe radnike, koji imaju zadatak da donose hranu. Nešto slično kao kod pčelinjeg društva, tako izgleda i kod mrava.

Na primer, u jednom stanu, mravi mogu da se kriju u pukotinama parketa, i da na svakih par kvadratnih metara imate po jednu mravicu koja je matica. Vi ćete možda da poubijate i zgazite mrave koje vidite, ali oni su vrlo inteligentni i to je samo izvidnica i vi ste uništili izviđače, dok se glavna vojska mrava i ta čuvena matica, nalaze dobro skriveni. U celom tom postupku uništavanja mrava, najvažnije je u stvari, ubiti maticu. Nju je i najteže pronaći jer se veoma dobro krije.

Postoje i krevetske stenice, i ovo su bube koje napadaju vaše telo dok spavate. Zvuči zaista zastrašujuće, zar ne? I jeste.

Naime, stenice spavaju zajedno sa vama, i veoma su strpljive, tako da će mirno sačekati da se vi prestanete meškoljiti. Kada utonete u prvi sladak san, one kreću u akciju, da vam piju krv. Napadaju sa svih strana i tako cele noći. Ujutru ćete se probuditi puni crvenih otoka, a da nećete uopšte znati odakle to dolazi i šta se dogodilo.

Tada ljudi obično odlaze kod dermatologa, koji im prepisuje razne kreme, i to naravno, ublaži ovo crvenilo i otoke, ali nije uklonjen uzrok problema, pa se sve isto opet javlja… Čim vi legnete u krevet, eto vaših drugarica stenica…

U suštini, vama nije potreban dermatolog, nego servis  za dezinsekciju. To je jedina pouzdana metoda kojom se uništavaju sve bube – bubašvabe, bubaruse, mravi, stenice… Koriste se sredstva koja su ekološka, bez mirisa, ni na koji način nisu štetna, tako da možete da boravite odmah u prostoriji koja je tretirana. Ovo je jedini pouzdan način da se jednom za uvek otarasite dosadnih buba i da se one više ne vraćaju kod vas.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *