Zaprašivanje komaraca sa zemlje

Suzbijanje komaraca na privatnom imanju

Leto je vreme kada se ljudi najviše druže, i vole da vreme provode napolju i to je sasvim normalno. Ukoliko imate dvorište, zadovoljstvo će biti samo još veće, jer vam se pruža prilika da ostanete napolju do sitnih jutarnjih sati, posmatrajući mesečinu, dok upijate svežinu letnje noći… Neko piće, osvežavajući sok i dobro društvo, uz prijatnu muziku, sve je što vam je potrebno.

Ono što vam nikako ne treba jesu – komarci. Komarci su zaista persona non grata na vašem privatnom imanju, ali oni to ne znaju, i ne zanima ih, jedino što žele je – vaša krv.

A krvi ima dosta, pošto su tu vaši prijatelji, čitava porodica, deca… Mali vampiri će krenuti u akciju odmah, neće gubiti vreme. Pokvariće vam prijatne trenutke, i iako ste želeli da uživate, to sada nećete moći. Ne postoji sredstvo koje može da rastera komarce na otvorenom, kao što je to moguće u zatvorenom prostoru, mada se i tu postavlja pitanje koliko su ta hemijska sredstva u stvari, dobra i neškodljiva?

Ukoliko imate u planu da organizujete žurku na otvorenom, onda će vam stvarno komarci biti problem. Jer, u toj žurci ama baš niko neće uživati i svi će požaliti što su došli kada budu izujedani od strane gomile komaraca.

Zbog toga bi trebalo da razmišljate unapred i da osmislite plan da se zaštitite. To može da bude jedna od metoda dezinsekcije, a tiče se uništavanja komaraca.

Svi znamo da je dezinsekcija uništavanje buba svih vrsta, a u to negde spadaju i komarci. Suzbijanje komaraca sa zemlje je veoma pouzdan metod, i daje odlične rezultate. Nakon jednog tretmana koji se pravilno obavi, komarci će početi da ne vole vaše dvorište, da ga zaobilaze u širokom luku, a to je upravo ono što želite, zar ne?

Sredstva koja mi koristimo su ekološki ispravna, odobrena od strane Ministarstva zdravlja, a mi posedujemo licencu za bavljenje ovim poslom. Kada tretiramo neku površinu, kao što je vaše privatno imanje, tada nema štetnih posledica za decu, ljude, kućne ljubimce, pčele… Možete veoma brzo da se vratite svojim uobičajenim aktivnostima, samo što komaraca više nema.

Uživaćete u prijatnim letnjim večerima, ali ipak savetujemo da se tretman nakon izvesnog vremena ponovi, Naime, komarci su tako uporni, a sve naravno, zavisi i od vremenskih prilika koje vladaju tokom sezone, tako da može da dođe do ponovnog napada od strane ovih krvopija.

Naš predlog je da kada primetite i jednog komarca, pozovete naše ekipe, jer iskustvo govori da se komarci nikada nisu povukli sami, već ako ne preduzimate ništa, oni će samo nastaviti da dolaze i napdaju u što većem broju.

Šteta koju prave komarci je velika, jer od njih imate plikove koji izazivaju nesnosan svrab, a to posebno teško podnose deca. Svrab traje dugo, obično nekoliko sati nakon ujeda. Postoje i komarci koji su zaraženi, i svi smo čuli za virus zapadnog Nila. Takođe, u prošlosti, komarci su prenosili malariju, a danas mogu da zaraze vašeg psa srčanim crvom, tako da je i to razlog da sprovedete sve mere opreza.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *