unistavanje krpelja

Krpelji i opasnosti

Krpelji nisu ništa drugo nego bube, tako da je osnovna metoda kojom se borimo protiv njih dezinsekcija. Možda vam se dogodilo nekada u životu, da vas je ujeo krpelj i tada znate da ovo nije nimalo prijatno iskustvo, te da ste bili u situaciji da posetite lekara, iz razloga što je krpelja veoma teško izvaditi pravilno iz tela.

Gde se kriju krpelji? Oni znaju da će svoj plen naći u travi, tako da se često nalaze na stabljikama trava, raznog rastinja u prirodi i čekaju da vi prođete, pa da vam se zakače za pantalone, čarape, ili jednostavno – bose noge. Ono što je jako interesantno, to je da krpelji ne ujedaju bilo gde, već strpljivo mile po vašem telu i traže najzgodnije mesto gde će vam isisavati krv. Kod žena to su obično grudi, ili stomak, zadnjica, dok kod muškaraca, to mogu da budu testisi, pa je izuzetno nezgodno za izvaditi glavu krpelja sa ovog dela tela čoveka. Svako drugo mesto takođe im je primamljivo, kao što je predeo ispod pazuha, vrat, dakle, svuda gde vam je koža tanka i meka.

Kada krpelj napada svoju žrtvu, on ispušta anestetik, koji će da vas umiri, odnosno, nećete ni da osetite da se neko sladi vašom krvlju. To vam čak ne daje šansu ni da se branite, tj. da oterate to čudovište sa sebe, kada ni ne osećate da ste napadnuti, pošto ste anestezirani. Kada dejstvo tog anestetika koje je izlučio krpelj prođe, javlja se crvenilo, otok, koji se sve više širi i vidi se crna tačka u sredini.

Naime, krpelj kada napada on ostavlja glavu unutar vašeg tela, i to je upravo i caka – ona mora da se odstrani, ali postoje pravila kako se to radi. Zbog toga smo i napisali u prethodnom delu teksta, da je najbolje da se obratite lekaru da se to obavi na stručan način i bezbedno po vaše zdravlje. Jer, ako vadite glavu krpelja sami, može da se dogodi da deo glave i dalje ostane u vašem telu, što će izazvati dalje dodatne probleme.

Mi radimo po principu upotrebe ekoloških preparata, koji imaju dozvolu od Ministarstva zdravlja za upotrebu, dakle, potpuno su bezbedni za decu, kućne ljubimce, bolesne osobe i slično. Dejstvo traje dugo, i potrebno je da se tretman ponovi u preporučenom periodu, da bi se sasvim iskorenile određene bube koje se uništavaju. Ovo se radi iz razloga što sve bube i insekti, imaju običaj da se vraćaju na mesto gde su jednom našli žrtve ili hranu.

Kada se neki prostor tretira, nakon toga se može opet koristiti, tako da nema bojazni da se šire neki neprijatni mirisi, da je nešto toksično, niti bilo šta slično.

Izdaju se garancije na izvršene usluge, tako da jedno vreme zaista možete biti mirni što se krpelja tiče, a ako se pojavi i jedan, naše ekipe će izaći da reše taj problem, jer imate spomenutu garanciju. U praksi se to gotovo nikada ne dešava, jer su sredstva izuzetno efikasna i štite vas, a što je najvažnije, čine vas bezbrižnim.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *