babusvaba dezinsekcija

Dezinsekcija pekare

Dezinsekcija pekare

Merama kao što su dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija, zajedničko je to što su usmerene na sprečavanje pojave zaraznih bolesti, kao i njihovom suzbijanju.

Pekara spada u ugostiteljske objekte u kojima se radi sa hranom, tako da oni podležu posebnim sanitarnim i veterinarskim kontrolama.

Svaki kupac voli da uđe u pekaru koja odiše svežinom i čistoćom i da to bude vidljivo na svakom koraku. Podovi, vitrine, police… – potrebno je da sve zablista da bi mušterije bile zadovoljne i da bi se vraćale svakoga dana po svoje omiljene pekarske proizvode.

Kada kažemo dezinsekcija, pod tim mislimo na mere koje se sprovode da bi se uništili insekti. Deratizacija je reč koja se upotrebljava za uništavanje glodara (miševa, pacova i sl.). Nije teško pretpostaviti da hrana privlači insekte i da je dovoljna samo jedna mrva pa da mravi, na primer, osete miris i da naprave svoje stanište u samom objektu.

Trebalo bi imati na umu da su hleb i šećer posebno „zanimljivi“ insektima, a toga u pekari ima najviše, i stoga bi trebalo sprovoditi veoma rigorozne mere kada je higijena ovakvog objekta u pitanju.

Zašto je važna dezinsekcija pekare?

Ukoliko pozovete nas da odradimo dezinsekciju pekare, mi vam možemo garantovati da će se koristiti preparati koji su 100% neškodljivi za zdravlje ljudi, dakle, u potpunosti su bezbedni. Pri pozivanju servisa koji bi trebalo da odradi dezinsekciju pekare, klijente najviše brine da li su ta sredstva ekološka, da li su sigurna i slično. Mi pružamo garanciju na svoje usluge u trajanju od šest meseci i posedujemo dozvolu za rad, tj. licencu izdatu od strane Ministarstva zdravlja.

Potrebno je razmišljati unapred: ukoliko na vreme uradite dezinsekciju pekare, tada se neće ni javiti neželjeni insekti, a pored toga, ne morate da strahujete da li će inspekcija da se pojavi u nekom trenutku, nenajavljena i da obavi rutinsku kontrolu.

Svi vaši proizvodi su zaštićeni od mrava, buba rusa, buba švaba, stenica i drugih buba koje vrebaju sva mesta na kojima se nalazi hrana. Pravovremenom dezinsekcijom pekare, vi se osiguravate od toga da ne platite visoke kazne ukoliko prostor ne ispunjava potrebne higijenske uslove za rad.

U tom smislu, pozivanjem servisa koji obavlja dezinsekciju, na određen način, vi štedite, jer možete mirno da radite i da znate da je usluga koju pružate na vrhunskom nivou, i kada je reč o kvalitetu proizvoda i kada se radi o higijenskoj regularnosti.

Postupak dezinsekcije pekare se radi tako što se prvo zaštite sve namirnice, i primenjuju se takva sredstva koja neće ostavljati neželjene mirise. Zahvaljujući ovim merama, prehrambeni proizvodi su zaštićeni na najbolji način. Uvek je potrebno imati na umu da su insekti prenosioci mnogih zaraznih i krvnih parazitnih bolesti.

Zbog toga, ako se uradi dezinsekcija, tada se sprečava šteta koja bi bila izazvana prenošenjem određenih vrsta bolesti. Dezinsekcijom se uništavaju populacije štetnih insekata, ali se istovremeno sprečava njihovo zadržavanje na površinama, kao i sam ulazak u prostor.

Ulaganje u usluge dezinsekcije, jeste zapravo ulaganje u zdravlje, stoga je ovaj skup mera sasvim neophodan, kako za kućne uslove, tako i za poslovne objekte, kao što je u našem slučaju, pekara.