seca stabala i krosnji

Sečenje drveća u dvorištu

Verovatno je san mnogo ljudi da imaju svoje kuće koje poseduju veliko dvorište, u kome se odrasli odmaraju, a deca igraju. Ipak, za razliku od ove želje, ogroman broj stanovništva živi u gradovima gde su stambene zgrade sa mnogo spratova, tako da ne postoji mogućnost da se uživa na otvorenom, posebno leti, osim na terasi.

Ipak, i u ovim slučajevima drveće može da smeta, jer može da se nadvije nad prozor ili krov stambene zgrade i da tako preti da padne, napravi štetu, nekoga povredi, ili jednostavno zaklanja svetlost. Da ne spominjemo situacije kada je neko nevreme ili oluja.

Ako ste vlasnik kuće koja ima dvorište, onda vi znate šta znači uživanje leti tokom večeri i noći, kada padne temperatura, vazduh prijatno osveži i vi možete do kasno u noć da pričate sa svojim prijateljima, uz piće i koka kolu i slično. Međutim, i tada ne želite da vam nad glavom bude drvo koje je staro, suvo i čije grane prete da se odlome i da padnu.

Mnogo stabala može da bude staro, pa su i grane takve, osušene, vise, a veoma su velike težine, sposobne čak i da ubiju nekog ili teže povrede čoveka. Zbog toga treba da imate u vidu da te grane redovno sasecate i da odbacujete, kako bi drvo bilo zdravo.

U slučaju da je neko drvo jako staro, te da mu nema spasa, onda je najbolje rešenje da se ono iseče. Seča stabala je jedan poseban posao, za koji mnogi misle da mogu da ga odrade sami. Ipak, da li je to baš tako? Možda posedujete sve od alata, kao što je motorna testera i imate i pomoć prijatelja, znate o ovom poslu ponešto, ali verujte nam, sve to neće biti dovoljno kada se sa poslom krene.

Pre svega, vi morate da znate kako sečete drvo i pod kojim uglom će ono da padne. Svakako nije dobro ako se drvo sruši na vašu kuću i ošteti krov. To, naravno, niko ne želi. Još gore je da drvo povredi nekog pri svom padu. Imajte u vidu da se ruši i da pada nešto jako veliko i teško.

Isti je slučaj i sa sečenjem grana, koje je rad na visini. Morate se peti na merdevine i oprezno sasecati, gde opet postoji mogućnost pada, povrede i raznih drugih nepredviđenih okolnosti.

Stoga je najbolje pozvati naše ekipe koje će izaći na teren u dogovoreno vreme i obaviti seču grana ili starih stabala. Može se iseći i drvo za koje vi ne želite da više bude na tom mestu i slično. Nekada drveće svojim gustim krošnjama zaista zaklanja svetlost, tako da u kući bude mračnije nego što bi trebalo da bude, odnosno, nema sunčevih zraka koliko je poželjno.

Naše ekipe će sve obaviti bezbedno i stručno, jer su u pitanju profesionalci koji ovaj posao rade tokom dugog niza godina. Cene su vrlo realne, i mnogo je bolje rešenje od bilo kakve samostalne akcije, gde vas vrebaju razne opasnosti, a pitanje je da li ćete posao obaviti kako treba i po pravilima struke.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *