Dezinfekcija stana

Kako dezinfikovati stan od korone?

Živimo u doba korone, tj. virusa nazvanog Covid 19. Pandemija je zahvatila čitav svet i promenila naše svakodnevne navike.

Ono što se prvo savetuje da uradimo, to je redovno pranje ruku. Svakako, to smo svi radili i do sada, ali je u trenutnim uslovima, potrebno pojačati dezinfekciju, u smislu, ne samo sapunom i vodom, već sredstvima na bazi alkohola i to više puta u toku dana.

Za ljude koji imaju osetljivu kožu ruku, alkohol može biti štetan, i sredstva na bazi istog, jer se koža dodatno isušuje. Zbog toga je preporuka birati preparate koji u sebi imaju glicerin, na primer.

Ipak, vratimo se temi, kako da dezinfikujemo stan od korone?

Pre svega, dobro je na samom ulazu u stan, postaviti otirač koji je u vidu sunđera, a nalazi se u plastičnom plitkom koritu. Sunđer ćete natopiti asepsolom, pa svako ko ulazi u stan, bilo da je reč o gostima ili o ukućanima, trebalo bi cipele da namoči u asepsol, tj. u sunđer koji se tu nalazi. Naravno, ovaj sunđer treba menjati što češće i asepsola uvek treba da ima dovoljno. Ovaj naziv se već odomaći i svi ga znamo kao dezobarijera, iako taj naziv može imati dosta veće i više značenja.

dezinfekciona barijera

Druga metoda zaštite je higijena prostora kod samog ulaza u stan. Tu isto treba koristiti asepsol za podove, kao i druge dezificijense.

Možda mislite da je dovoljno da usisavate stan, tepihe i podove, da ih prebrišete, kao i do sada. Ipak, to neće biti dovoljno kada je u pitanju Covid 19, ili korona.

Potrebno je koristiti sredstva koja u sebi imaju barem sedamdeset posto alkohola ili spomenuti asepsol. Razna druga sredstva, kao što su vimovi, tečni i u praškastom obliku, kao i sve što nema u sebi alkohol, neće biti delotvorno protiv virusa.

Ono na šta treba posebno obratiti pažnju, jeste klima uređaj. Naime, znamo da je klima i njena unutrašnja jedinica, pravo leglo bakterija i virusa, pa ako je redovno ne održavamo, to onda vodi tome da bismo se mogli razboleti.

Sada, u doba pandemije, o ovome bi trebalo posebno voditi računa. Dakle, klima uređaj bi trebalo očistiti na profesionalan način, a to ne znači da treba ovaj posao da radite sami. Mi smo spremni da odradimo čitavu dezinfekciju prostora, sredstvima koja su bezbedna, ekološki prihvatljiva.

Naši preparati imaju dozvolu od strane Ministarstva zdravlja, i nemaju mirise niti bilo kakva isparenja. Zahvaljujući tome, možete da se odmah vratite svojim uobičajenim aktivnostima, bez obzira da li metodu dezinfekcije sprovodimo na vašem radnom mestu ili u životnom prostoru.

Takođe, ako imate malu decu ili kućne ljubimce, vrlo je korisno znati da za njih naša sredstva takođe nisu nimalo štetna niti opasna.

Dezinfekcija od strane stručnih lica, izvedena po pravilima struke, jedini je stoprocentno siguran način da očistite stan od virusa, bilo kog, pa i Covid-a 19. Nakon toga, možete biti mirni, i i dalje voditi pojačanu higijenu, kao što je upotreba dezinficijensa kod ulaza u stan, dezinfekcija kvake, korišćenje posebnih otirača, redovno pranje ruku, kao i upotreba alkohola kod uređaja kao što je mobilni telefon, na primer.

Kada sve ove mere sprovedete u delo, trebalo bi da budete maksimalno zaštećeni od novog virusa i njegovog unošenja u stan.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *