Dezinfekcija firme od Covid 19

Dezinfekcija firme od Covid 19

Svaka firma ima određen broj ljudi koji u njoj rade i neophodni su za uspešno poslovanje. Oboljevanje jednog zaposlenog od korone, ujedno znači opasnost da i ostali mogu biti zaraženi, a to onda dovodi u pitanje i samo poslovanje tog preduzeća.

Zbog toga je ovde na snazi stara narodna izreka – bolje sprečiti nego lečiti. Dakle, preduzmite sve mere koje su do vas, da zaštitite svoje zaposlene od zaraze.

Ukoliko radite sa klijentima, tada možete da postavite specijalne otirače ispred ulaznih vrata takozvane dezobarijere. Ovi otirači izgledaju tako što u sebi imaju sunđer koji se nalazi u jednom plitkom koritu. U sunđer se sipa asepsol, tako da je potrebno da se cipelama zgazi i da se one natope dezinfekcionim sredstvom.

Pored toga, dobro je da imate sredstvo za pranje ruku, kako bi klijenti i poslovni saradnici dezinfikovali ruke pre nego što uđu u vaš prostor. Ovakva sredstva, trebalo bi postaviti i u toalete radnog prostora.

Redovno održavanje firme, i njenih prostorija, kao što je usisavanje i brisanje prašine, sada neće biti dovoljno. Trebalo bi napraviti razliku između čišćenja i dezinfekcije. Čišćenje može da obavi bilo ko, i to ne podrazumeva uklanjanje virusa i bakterija iz prostora.

Dezinfekcija upravo to znači, i ostavlja prostor sterilno čistim.

Temeljnu dezinfekciju može da obavi naša firma, i to specijalnim sredstvima. Naša sredstva su odobrena od strane Ministarstva zdravlja i posedujemo dozvolu za njihovo korišćenje i rad. Ne ostavljaju nikakve mirise niti isparenja, tako da se nakon tretmana, možete veoma brzo vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Takođe, na svoj rad dajemo garanciju, a cene su veoma pristupačne. Ipak, na prvom mestu za vas je da održite poslovanje na istom nivou, a to bi pre svega značilo da zaposleni budu zdravi i zaštićeni od zaraze.

Klima uređaji su takođe leglo bakterija i virusa. Na njih bi posebno trebalo obratiti pažnju, jer nam uskoro stižu topli letnji dani, mada ima dosta preduzeća koja svoje prostorije zagrevaju pomoću klime. Dakle, filteri klima uređaja moraju da se čiste, i to redovno, kako se ne bi nakupile bakterije baš tu. Unutrašnja jedinica klima uređaja pogodna je i za viruse, pa tako i za Covid 19.

ČIšćenje klime, trebalo bi da bude stavka koju ne biste smeli da preskočite kada se radi o zaštiti zaposlenih i prostora u kome oni borave i rade.

Posledice izbijanja zaraze su zaista dalekosežne, jer zaposleni mogu da imaju lakše i teže oblike ovog stanja, što dalje znači bolovanja, odsustva sa posla, umanjen i otežan rad i mnogo toga još. Takođe, javlja se strah ostalih zaposlenih koji rade u istim prostorijama.

Bitno je da znate i to da korona ostaje na predmetima koje je dotakla ili na neki način kontaminirala zaražena osoba, i to po nekoliko dana. Upravo zbog toga je preporuka da se obavi temeljna dezinfekcija poslovnog prostora cele firme, kako bi se na vreme sprečila zaraza, i kako do nje uopšte ne bi došlo.

Ovo je od izuzetne važnosti za firme koje rade sa velikim brojem zaposlenih i sa strankama, klijentima i drugim licima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *