Korona virus I dezinfekcija kontaminiranih povrsina

Korona virus I dezinfekcija kontaminiranih povrsina

Novi korona virus (CoV) je novi soj Korona virusa, nazvan Koronavirusna bolest 2019 (COVID-19). „CO“ znači korona, „VI“ za virus i „D“ za bolest. COVID-19 je novi virus povezan sa istom porodicom virusa kao što su teški akutni respiratorni sindrom (SARS) i neke vrste prehlada.

Kako se prenosi virus COVID-19?

Direktnim kontaktom sa respiratornim kapljicama zaražene osobe (nastaje kašljem i kijanjem) i dodirivanjem površina koje su kontaminirane virusom.COVID-19 virus može preživeti na površini nekoliko sati, ali ga dezinfekciona sredstva mogu ubiti.. To su najpre cesto dodirivani predmeti kao sto su ograde,kvake I rucke u autobusu.

Da virus moze da se prenese na druge ljude sa mekih povrsina,poput tkanine I tepiha,jos uvek nije dokazano,sto predmete kao sto su telefon ili kompijuterska tastatura na kojima mogu da se nadju tragovi zarazene osobe,posle prenosenja direktnim kapljicnim putem stavlja u jedne od najrizicnijih nacina prenosenja virusa.

Ono sto je do sada potvrdjeno,jeste da duzina zadrzavanja virusa zavisi od vrste predmeta,ali I od mnogobrojnih faktora kao sto su temperatura,svetlost I material od kojeg je sacinjen predmet.

Bez obzira na predmet koji je dodirnut,istrazivanja kazu da se rizik od prenosa virusa korona visestruko povecava ukoliko se neposredno nakon kontakta sa predmetom dodirne lice. To narocito vazi za oci,nos I usta.

U poslednje vreme svedoci smo opste pomame za dezinfekcionim sredstvima ruku,ali ono sto nikako ne bi trebalo da zaboravimo je upravo mogucnost prenosenja virusa u kontaminiranim prostorijama I u dodiru sa predmetima koji su bili u blizini ili neposrednom dodiru sa zarazenim zbog cega bi dezinfekciju I sterilizaciju ipak trebalo prepustiti strucnjacima.

Tretmani dezinfekcije, koje naša kompanija godinama izvodi, mogu biti preventivni, tekući ili završni, u svim vrstama objekata i prostora, na priboru, opremi I predmetima.
Dezinficijensi koje koristimo pri izvođenju tretmana su najnovije generacije, biološki razgradivi i ekološki prihvatljivi. 

Udruzimo snage u zajednickoj borbi protiv sirenja virusa! Stojimo vam na usluzi za sva vasa pitanja I nedoumice. Pozovite nas I koliko danas zakazite dezinfekciju svojih stambenih ili poslovnih prostorija.