Deratizacija podruma i suterena

Deratizacija podruma i suterena

Kada kažemo deratizacija, obično pomislimo na pacove i miševe. Ima li, zaista, nečeg goreg, od toga da u stanu u kome boravite i živite, imate ovako neugodne podstanare? Ovi glodari mogu da nastane bilo koje mesto na kome se nalazi hrana i gde je mračno i toplo.

Oni se na jesen, sklanjaju od hladnoće i nadolazeće zime, tako da traže pogodna mesta za prezimljavanje i preživljavanje. Primera radi, ako ste vlasnik magacina u kome čuvate džakove sa hranom, budite uvereni da ste prava meta za pacove i miševe.

Kada oni oštete neki džak sa hranom, vi isti možete samo da bacite, jer je ta hrana kontaminirana. To mogu da budu džakovi sa brašnom, šećerom, kukurozom i bilo čime drugim, što pacovi i miševi smatraju svojom omiljenom hranom. A nisu puno izbirljivi, odmah da vam kažemo.

Ono što je najgore u celoj priči, jeste da miševi i pacovi, prenose razne bolesti na čoveka. Te bolesti nekada mogu da imaju čak i fatalan ishod, ili da se zakomplikuju, tako da prisustvo ovih napasti u prostoru treba shvatiti najozbiljnije.

Zasigurno nije rešenje da koristite neke starinske metode, kao što je mišolovka i sir. Miševi su postali jako lukavi i neće pasti na taj trik, zbog toga su takvi pokušaji obično uništavanje jako malog broja glodara.

Deratizacija je jedina sigurna metoda da se trajno rešite ovih dosada, i to na pouzdan način, koji je bezopasan za čoveka i životinje.

Postoje otrovi koji deluju brzo i oni koji deluju sporo.

Otrovi koji deluju sporo su efikasniji, jer tada otrovani glodar nije svestan toga. Kada jeste svestan, on ispušta razne zvuke, čime upozorava ostale jedinke, da ne uzimaju tu hranu. Tako se pacovi i miševi razbeže i ne budu uništeni. Kod otrova koji su sporodelujući, glodar nema vremena da da signal ostalima, tako da će svi pojesti postavljen otrov, i ubrzo svi uginuti.

Zahvaljujući tome, vaš prostor će biti odbranjen od ovih napasti, koje su veoma opasne. Metoda deratizacije može da bude sprovedena i napolju, na prostoru koji je napadnut od strane glodara. Na ovaj način se štiti čitava jedna teritorija.

Podrumi i sutereni su prava mesta koja miševi i pacovi vole, jer su mračna i vlažna, topla, tako da na njih posebno treba obratiti pozornost.

Kao što smo već naveli, sredstva koja mi koristimo su neškodljiva, nemaju mirise, pa se vi možete vratiti svojim aktivnostima tako reći, odmah. Poseduju atest izdat od strane Ministarstva zdravlja, a dajemo i garanciju na izvršene usluge.

U tom periodu osiguravamo vas da neće doći do ponovne pojave glodara, a ako bi se to kojim slučajem, ipak dogodilo, mi ćemo ponovo izaći na teren i sprovesti metodu iznova.

Ono što je preporuka, da ako živite ili radite na teritoriji koja je mesto gde se okupljaju miševi i pacovi, da s vremena na vreme, obavljate metodu deratizacije, i uvek od strane stručnih lica. Jedino tako ćete stalno biti zaštićeni. Ovo je veoma važno zbog bolesti koje izazivaju glodari, kao i zbog zaštite vaše imovine. MIševi i pacovi su u stanju da izgrizu drvo i druge materijale, pa tako materijalna šteta može da bude veoma velika. Deratizacija je jedino trajno rešenje ovog problema.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *