Dezinfekcija | Beograd | Srbija | Biodez

Dezinfekcija

Pod pojmom dezinfekcije obuhvaćen je skup različitih postupaka kojima se uništavaju patogeni I drugi mikroorganizmi. Sprovođenjem tretmana dezinfekcije, bilo mehaničkim ili hemijskim putem, postiže se da se broj štetnih mikroorganizama svede na vrednosti bezopasne po čoveka i okolinu I tako se spreči nastanak i širenje zaraznih bolesti.

Mikroorganizmi se mogu podeliti u dve veće grupe

Dezinfekcija se može vršiti različitim metodama – mehaničkim, fizičkim ili hemijskim (upotreba neškodljivih bioloških supstanci).

Prilikom izvodjenja svakodnevne dezinfekcije životnog prostora, najvažniji korak je mehanička metoda koja podrazumeva struganje, metenje, četkanje, pranje i odmašćivanje površina, čime se ukloni čak do 60% prisutnih mikroorganizama. Ova metoda ujedno predstavlja i obavezan korak u pripremi prostora pre tretiranja biološkim sredstvima za dezinfekciju, čime se osigurava maksimalna efikasnost sprovedenog tretmana.

Tretmani dezinfekcije, koje naša kompanija izvodi, mogu biti preventivni, tekući ili završni, u svim vrstama objekata i prostora, na priboru, opremi I predmetima.

Dezinficijensi koje koristimo pri izvođenju tretmana su najnovije generacije, biološki razgradivi i ekološki prihvatljivi.

Naš tim, će Vam po sagledavanju zatečene situacije u Vašem poslovnom prostoru, preporučiti najbolje rešenje i različite biološke dezinficijense dostupne na našem tržištu uz detaljan plan izvođenja tretmana, kako bi se postigli najbolji rezultati.